6 november 2016
16:45

Pajala IF

Referat: STIL - Pajala IF

Precis som förra söndagen mot Kalix inleder vi matchen segt. Vi har mycke boll och skapar en del men lyckas bara trycka in en boll i pp när Evvis skjuter in en dragare. Stil kviterar sent i perioden efter en individuell prestation.
Skott: 1 - 6

I andra börjar vi få upp farten. Erika gör 1-2 redan efter 1.44. Ett par byten senare gör Jani 1-3 efter ett påpassligt, snabbt frislag från Pitkänen. Vi fortsätter trumma på men är samtidigt väldigt ineffetiva. 12.19 får vi nästa chans i pp. Vi rullar på fint och Pitkänen direktskjuter in 1-4. Trots flertalet lägen står sig resultatet perioden ut.
Skott: 7 - 10

Tredje är den andra lik. Henta sätter ett frislag till 1-5 efter 1.48. Vi har satt hög press hela matchen och nu börjar hemmaförsvarana vara möra. Vi bjuds på flera "gratislägen" men vi har ingen bra dag då det kommer till avsluten. 04.06 rasslar det åter bakom hemmamålvakten. Och åter är det spel med en tjej mer som ger utdelning då Emma trycker in en retur. I samband med målet åker Emma på en tvåa för hårt spel. Det uppstår viss förvirring kring utvisningen, men det hindrar inte oss från att spela ett kanonbra boxplayspel. 08.59 resulterar vår höga press i friläge för Carro som inte gör något misstag. 13.40 skjuter Krigsman in matchens sista mål från sin backplats och spikar resultatet till 1-8.
Skott: 5 - 12

Det verkar som att sena bortamatcher inte riktigt är vår melodi. Det tar en period innan vi kommer igång. När väl tempot infinner sig till andra perioden är vi ändå lite ofokuserade när det kommer till avslut. Vi borde gjort fler mål med tanke på de chanser vi hade. Visst hade vi några i ramen, men jag tycker fortfarande vi borde utnyttjat de många lägena på ett bättre sätt. Spelet i pp var matchens ljuspunkt. Vi hade ett högt bolltempo och gjorde mål från flera olika positioner. Krigsman tog för sig mer och mer ju längra matchen gick och fick kröna en stark insats med ett fint mål. Tova var klok som center och kom ner å hämtade boll på ett bra sätt. Pitkänen var lurig runt motståndarkassen och skapade ofta oreda i STILs försvar. Emma visade stort krigarhjärta och tilldelades en frånvarande Örjan för detta.